Sváb Kupa: változatlanul élen az erőmű és a Kecskéd

2017. February 4., Saturday 12:28

A hétvégén Környén folytatódott a Sváb Kupa teremlabdarúgó torna, s bár a kicsik és nagyok is parázs, gólokban, ziccerekben bővelkedő meccseket vívtak, a Vértesi Erőmű és a Kecskéd is megőrizte az előző fordulóban szerzett elsőségét. Igaz, mindkét csapatnál a gólarány döntött a javukra.

Az U9-es korosztály csapatai küzdöttek szombat délelőtt a környei általános iskola tornatermében a pontokért. Az első mérkőzésen a házigazdák 2-2 arányban egalizáltak a Vértesi Erőművel, később 4-0-s győzelmet arattak a Kecskéd felett, és a Vértessomló (2-1) elleni meccs után is győztesként hagyták el a pályát. Ugyanilyen arányú győzelmet könyvelhetett el az erőmű a Somló ellen, a Kecskédnek viszont 7 gólt is rúgott, miközben egyet sem kapott. A Kecskéd a Vértessomlótól is vereséget szenvedett el (0-2), így szerzett pont nélkül végzett a negyedik helyen. A Somló 3 pontja a harmadik helyhez volt elegendő, az élen pedig pontegyenlőség alakult ki, végül a gólarány döntött a Vértesi Erőmű javára, a vendéglátók a második helyen végeztek.

Délután a felnőttek egyperces néma főhajtással tisztelegtek a közelmúltban váratlanul elhunyt Kilián Géza öregfiú labdarúgó emléke előtt, majd rendesen „bekezdett” a Környe, hiszen 5-2-es győzelmet aratott a Várgesztes felett, a nap talán leglátványosabb gólját a házigazdák hálóőre, Szemeti Csaba szerezte. A Vértessomló ellen már kevésbé brillíroztak a vendéglátók, 1-0 arányú vereséget szenvedtek el, a Kecskéd ellen viszont ismét felszívták magukat és 5-4-es győzelmet arattak. A Kecskéd a somlóiakat 5-3-ra, a várgesztesieket 10-3-ra győzte le, a Várgesztes – Vértessomló mérkőzés 0-3-as eredménnyel zárult. Így a második forduló végén egyedül a nullpontos Várgesztes negyedik helye kapcsán nem kellett gólokat számolgatni, a többi három csapat azonban mind 6-6 pontot gyűjtött be. A gólarány alapján a kecskédiek kerültek a tabella élére, második helyen a Környe, harmadikon a Vértessomló zárt.

Folytatás február 11-én Várgesztesen, majd zárás 18-án Kecskéden.

Kevesebb