V. Vértes Kupa

2017. január 21., szombat 11:53

Jócskán megmozgathatták magukat a térség ifjú labdarúgói a hétvégén Vértessomlón, ahol szombat-vasárnap immáron az ötödik Vértes Kupa várta a fiatal tehetségeket.

A két nap során három korosztályban többtucatnyi fiatal rúgta a bőrt 21 csapatban, a helyiek és várgesztesiek mellett érkeztek Tatabányáról, Tatáról, Szárról, Kecskédről, Nyergesújfaluról, Lábatlanról és Csákvárról.

A gyerekek a szülői, nagyszülői buzdítás mellett színvonalas és izgalmas, gólokban és hatalmas, kihagyott ziccerekben egyaránt bővelkedő mérkőzéseket vívtak, nem csupán a sikerélményekre és csillogó érmekre vágyva, hiszen a rendezvény immáron hagyományos támogatójának, a Várgesztesi Villaparknak köszönhetően minden korosztály győztes csapata és a legsportszerűbb együttes valamennyi játékosa egy-egy szülő kíséretében egész napos belépőjegyet nyerhetett a park élményfürdőjébe.

A két nap alatt az utánpótlás reménységei 40 mérkőzést játszottak és összesen pontosan 220 gólt szereztek, a leg gólzáporosabb meccseket az U14-es korosztályban vívták: a TFCE/TASK például 11-1 arányban győzte le a Lábatlant, 10-1-re a Szár csapatát, míg a Vértesi Erőmű 9-2-re a házigazdákat.

Egy szári kisfiút a legkisebbek között kicsit megzavart a fordított eredményhirdetés szombat délelőtt, s miután már több csapat neve is elhangzott, csalódottan jegyezte meg, hogy ők biztos az utolsó helyen végeztek. Pedig nem. Az U7-es korosztályban a bronzérmet a Vértessomló szerezte meg. A Szár és a Vértesi Erőmű 3-3 győzelmet aratott, s ez utóbbi együttest a jobb gólarány repítette a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára.

Szombat délután az U14-es labdarúgók vették birtokba a tornatermet, s bármilyen magabiztosan aratott az első két meccsén gólzáporos győzelmet a TFCE/TASK, a Kecskéd elleni mérkőzés mindkét csapatot alaposan megizzasztotta, s végül a Vértes Kupát is elhódító kecskédiek 1-0-s győzelmével zárult. Ebben a korosztályban a házigazdáknak nem sikerült az élbolyba verekedniük magukat, a második helyen a Csákvár végzett, a harmadikon pedig a TFCE/TASK.

Vasárnap az U11-es korosztályú csapatok részvételével folytatódott az V. Vértes Kupa, a 8 együttesből a TAC, a Kecskéd, a Szár és a Vértessomló jutott be az elődöntőbe, majd a tataiak és száriak küzdelméből a bronzmeccsen a vizek városának együttese aratott győzelmet.

Ha nyerünk, akkor ugye feldobáljuk egymást?! – fogadkoztak kérdőn a somlói gyerekek a Kecskéd elleni döntő előtt, amely hangulatában nemzetközi összecsapásokat idézett. A drukkerektől zengett a tornaterem, egy-egy kihagyott helyzetnél szinte egy emberként szisszent fel az érintett szurkolótábor, a góloknál pedig az ujjongás vetette szét majdnem a falakat. A hazaiak háromszor skandálhatták, hogy „Csak a Somló!”, a kecskédieknek viszont ezzel szemben csak egy gólt sikerült szerezni, így a házigazdák U11-es csapata nyerte el a Vértes Kupát. Bár az ígért feldobálás elmaradt, az egymásba karolt örömujjongás percekig tartott az eredményhirdetés előtt.

Az U11 legjobbjainak Igó István polgármester gratulált és adta át a teljesítményük elismeréseként járó díjakat, a legsportszerűbb együttes címet a száriak nyerték el, így a kupa fáradalmait ők is kipihenhetik a Várgesztesi Villapark élményfürdőjében.

Kevesebb