A szeretet lámpásai

2019. november 9., szombat 08:29

Idén huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Márton napi ünnepséget az óvodában. A hagyományokhoz híven, komoly készülődés előzte meg az eseményt.

- Szent Márton élete kiválóan alkalmas arra, hogy felkeltsük az iránta való tiszteletet és a példájával való azonosulást. Alakja nagy hatással van a gyerekekre. Jóságával fényt és meleget áraszt a szükségben szenvedő emberek felé. A lámpás, amit a gyerekek gondozóikkal készítettek, Márton szeretetét szimbolizálja – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte az óvoda tornatermében a jelenlévő szülőket, nagyszülőket, rokonokat, valamint Igó István polgármestert péntek délután Ruska Mónika intézményvezető, aki kérdésünkre elmondta: törekedtünk arra, hogy a hagyományokat megtartsuk és megismertessük a gyerekekkel. A Márton napi műsort a nagycsoportosok adják elő, és természetesen nem maradhat el a szokásos vendéglátás sem, libazsíros kenyérrel, forró teával.

Az ünnepi műsort követően aztán felkerekedtek az apróságok kísérőikkel, hogy a lámpások lobogó fényével sétáljanak fel a templomtérre, ahol – mire odaértek - már égett a tábortűz, a szeretetet, a jó cselekedetet szimbolizálva, hogy a falu apraja nagyja közösen ünnepelje a jeles napot.

Kevesebb