Járdát avattak, a bölcsődei pályázat is nyert

2019. October 10., Thursday 16:18

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Kancz Csaba kormánymegbízott, Igó István polgármester és a kivitelező Beck&Cat Kft. képviseletében Beck Ferenc ügyvezető vágta át szerdán Vértessomlón a felújított Rákóczi Ferenc és Ady Endre utcai járdaszakaszok ünnepélyes átadásán a nemzeti színű szalagot.

A helyiek már régóta vártak a fejlesztésre, a 28,5 millió forintos beruházás végül a Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések című pályázatának 15 milliós támogatásával valósulhatott meg, kiváló minőségben. A rekonstrukció során 1140 m2 járdaszakasz újult meg térköves borítással, és a csapadékvíz elvezető árkok rendezését is tartalmazta a fejlesztés. Nagy könnyebbség ez nekünk, hiszen Vértessomlóra nagyon sok fiatal házaspár érkezik kisgyermekekkel, a babakocsival közlekedők számára nagyon kedvező ez a beruházás, nem szólva az idősebbekről, akik mostantól szintén nagyobb biztonsággal használhatják a járdát. Mindemellett a járdaszakasz 3 buszmegállót érint, tehát nagy közforgalmú találkozási helyekről van szó. Első nekifutásra nem nyert a pályázat, de a megyei vezetőknek köszönhetően végül bekerült a nyertesek közé. A megvalósításnál gondot okozott, hogy kiderült, a járdák bizonyos szakasza a közút tulajdonában van, így ennek a rendezése majdnem 9 hónapot vett igénybe.  – hangzott el a falu polgármesteréről, aki hangsúlyozta: bár vasárnap lesznek az önkormányzati választások, szó nincs kampányról, a beruházást most jelentette készre a vállalkozó, tökéletes munkát végeztek, így kézenfekvő volt, hogy most adják át.

A gondolatot folytatva Czunyiné Bertalan Judit így fogalmazott: azért vagyunk itt, mert örülünk valaminek, ami ismét egy fejlődés, előrelépés Vértessomlón. És én kifejezetten azért örülök, mert Vértessomlóval nagyon jó az együttműködés a tekintetben, ha valamit szeretnének, ha valamit elterveznek, ha valamihez hozzáfognak, akkor visszafogottan, de mégis határozottan tudja érvényesíteni az önkormányzat a polgármester úrral az élén a település érdekeit. Azt is elmondta, hogy a faluprogram konzultációja során a járdák tulajdonviszonyaival kapcsolatos problémát más polgármesterek is jelezték, ezért a jövőben elegendő lesz a tulajdonos képviseletében eljáró közút hozzájárulása, tehát egyszerűsödik az eljárás. Azt nem ígérhetem meg, hogy minden somlói látogatásomkor lesz a zsebemben valami, de most van – vezetett fel egy újabb, a falubeliek számára rendkívül kedvező, és igen friss hírt: a megyei önkormányzat támogató döntésével újabb nyolc nyertes pályázatról született döntés a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, Vértessomló egy 14 fős bölcsődei férőhely kialakítására (új építésű bölcsődében) 113,3 millió forintot nyert el.

Kevesebb