Ötödik éve köszöntik közösen a nyarat

2019. május 31., péntek 13:22

Nagyjából másfélszáz vendég érkezett a környei Művelődési Házba május 30-án az Idősek Napközi Otthonának nyárköszöntő rendezvényére a kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról.

A szép korúak kistérségi közös nyárköszöntő programjának alapjait 2014-ben tették le Környén, s akkor még kicsit aggódtak a siker miatt, mára azonban csak az időjárás okozhat fejtörést a szervezők számára.

Tavaly a program kezdete előtt 30 perccel „szakadt le az ég”, idén viszont már az előző napokban is bőven érkezett a jelzés, hogy az ünnepelt, azaz a nyár, még várat magára, így a házigazdák nem az otthon gyönyörű tóparti környezetében és a megújult kertben fogadták a vendégeket, hanem a Művelődési Házban.

Később azonban Mecsei Ilonától, a Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatójától elhangzott, hogy az óvodások és az általános iskolások kis színjátszóinak műsora megérdemelte a méltó, színháztermi körülményeket.

Az eseményt – melyet a járásból érkező hölgyek, urak mellett Marx Ernő Tarján, Igó István Vértessomló polgármestere, Pákozdi Ferenc környei alpolgármester is megtisztelt jelenlétével – tehát a gyerekek produkciói nyitották. A Napocska csoport vidám játékos, dalos, verses műsorával varázsolt nevéhez méltó nyarat, az iskolás színjátszó szakkörösök pedig meséjükben a csodatévő fakérget hívták segítségül, hogy a lusta és kegyetlen királyt, a kényeskedő úri hölgyeket, ostoba katonákat mindenki hasznára változtasson át.

Bizonyára minden vendégünk nagyon várta már a mai napot. Legalább akkora volt a várakozás, mint amekkora szeretettel készültek a házigazdák a programra. A mai napnak ez a szeretetteli készülődés adja meg az igazi értékét, s ahhoz, hogy jól sikerüljön már csak a nyitott szívű, barátságos résztvevők szükségesek – köszöntötte a vendégeket Pákozdi Ferenc, hozzátéve, hogy véleménye szerint a rendezvény sikeréhez minden feltétel adott, amiért köszönet illeti az Egyesített Szociális Intézmények valamennyi dolgozóját.

Ha egy barát áll mellettünk, akkor kibírunk és elviselünk mindent. A barát tenni tud érted: csak egy jó szót szólni, vagy kezét nyújtja feléd. Egy jó barát… megfizethetetlen ajándék – fogalmazott Halász-Becker Anita, a nappali ellátás vezetője, aki ezzel a gondolattal kívánt örömteli pillanatokat: az életet nem azok a napok jelentik, amelyek elmúltak, hanem azokat, amelyekre emlékezünk.

A vendégek pedig minden bizonnyal évekre megőrzik emlékezetükben a 2019-es esztendő környei nyárköszöntő rendezvényét, hiszen a színpadi produkciók után a házigazdák ezúttal is finom falatokkal, szívből jövő mosollyal és apró ajándékkal kedveskedtek mindannyiuknak, no meg jó hangulatú, vidám beszélgetéssel, közös tánccal.

Kevesebb