Megjelent a megyei CSOK lista

2019. április 15., hétfő 06:07

A hivatalos lista szerint Komárom-Esztergom megyében 45 településen lesz elérhető a Falusi CSOK.

A HelloVidék közzétette a Komárom-Esztergom megyei települések teljes listáját, ahol használt lakóingatlanra is elérhető lesz a támogatás. A Falusi CSOK-ot egy- két- és háromgyermekes családok is igényelhetik.

A tanyákra is kiterjedő falusi CSOK-nak köszönhetően az egygyermekes családok 600 ezer forint, a kétgyermekes családok 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családok pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére, tanyák esetében is. A Falusi CSOK az 5000 fő alatti településeket érinti, azokat, ahol a lakosságszám 2003-hoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag (ahol a 2003. január 1-jei népességszámhoz képest nem éri el a 95 százalékot a mostani népesség.)

Érintett települések: Ácsteszér, Aka, Almásfüzitő, Annavölgy, Bábolna, Bajna, Bakonybánk, Bakonyszombathely, Bana, Bársonyos, Bokod, Császár, Csatka, Csém, Csép, Csolnok, Dad, Dág, Dunaalmás, Epöl, Kerékteleki, Kesztölc, Kisigmánd, Kocs, Kömlőd, Lábatlan, Máriahalom, Mocsa, Mogyorósbánya, Nagyigmánd, Nagysáp, Neszmély, Réde, Sárisáp, Súr, Szákszend, Szomód, Szomor, Tarján, Tárkány, Tokod, Tokodaltáró, Vérteskethely, Vértessomló, Vértestolna.

Kevesebb