Legyen az ünnep csendes, mint szíved dobbanása...

2016. december 14., szerda 20:00

Legyen az ünnep csendes, mint szíved dobbanása. Legyen békés, mint a hó hullása. Legyen szép, mint gyertya ragyogása. És vidám, mint gyermekek kacagása! – kívánta a környei Idősek Klubjának szerdai karácsonyi ünnepségén a vértessomlói és környei tagok számára Halász-Becker Anita.

A programnak, melyet többek között Igó István, Vértessomló polgármestere is megtisztelt jelenlétével, a Művelődési Ház adott otthon, ahol gyönyörűen feldíszített karácsonyfa és ünnepi asztalok, finom falatok, forralt bor és tea várta a vendégeket.

Minden karácsonykor az ember hisz egy kissé a csodában, újra gyermekként ujjong a lelke... Az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk, és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak, akik fontosak számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk – hangzott el a szolgálatvezetőtől, az általános iskola 1a osztályos diákjai és felkészítő pedagógusaik pedig a terembe varázsolták a csodát: őszintén, szívből jövően, szerető érzéssel ajándékozták meg az időseket csengettyűjátékukkal, szavalataikkal.

Süliné Muschitz Zsóka egy szívének kedves verssel ajándékozta meg a szép korúakat. Aranyosi Ervin az ünnep üzenetét kérdésekké formálva, így fogalmazta meg: Mi lenne, ha megváltoznánk, s emberibbé válnánk? Mi lenne, ha meg is tennénk, nem csak megpróbálnánk? Mi lenne, ha nem vennénk el, s megpróbálnánk adni, s mindenkit, ki emberré lett, el tudnánk fogadni? Mi lenne, ha megélhetnénk, mind a boldogságot, s szeretettel jobbá tennénk az egész világot?

A Karácsony üzenetét őrzik és örökítik tovább a klub tagjainak szívében, otthonaikban a kedves emlékek mellett azok a bájos hűtő mágnesek és fahéjmanók is, amelyeket a szolgálat munkatársai készítettek, hogy az ünnepség végén újabb, szívből jövő ajándékkal örvendeztethessék meg az időseket.

Kevesebb